Пекин отчете рязък спад на случаите на грип

https://www.24chasa.bg/novini/article/9275563 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Случаите на грип рязко са намалели тази година в Пекин, благодарение на предпазните мерки за COVID-19 като носенето на маски и повишения процент на хора, които са си сложили антигрипни ваксини, съобщиха от градският център за контрол и профилактика на заболяванията, цитирани от Радио Китай

От 1 октомври досега китайската столица е отчела 444 случая на грип, което е с 84,3% по-малко от същия период на миналата година, според центъра. Броят на случаите на грип от началото на тази година също е намалял с 63,1% на годишна база до 80 010 в мегаполиса, където живеят над 20 милиона души.

Според центъра, тазгодишния нисък процент на заразени с грип се дължи основно на подобрената здравна осведоменост на жителите на Пекин, стриктното спазване на предпазните мерки срещу COVID-19, включително носене на маски, поддържане на лична хигиена и спазване на социална дистанция, както и на по-широката употреба на антигрипни ваксини.

Мерките за контрол и превенция на епидемията от COVID-19 в Пекин остават строги и помогнаха на града бързо да се справи с огнището на болестта около борсата за хранителни продукти „Синфади“ между юни и юли.