В Стокхолм арестуваха жена, държала сина си заключен 28 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9276754 www.24chasa.bg

Мъжът е на 41 години

Полицията в Стокхолм задържа 70-годишна жена по подозрение, че е държала сина си заключен в продължение на 28 години, съобщава ТАСС, като се позовава на в. "Expressen" .

Според вестника роднина посетила дома на възрастната жена и видял уплашен до смърт мъж без зъби. Краката му били покрити с рани и охлузвания, и той едва успявал да стои изправен и да отговаря на въпроси.

Близката от години подозирала майката, че е изолирала сина си от обществото. Тя веднага се обадила на Бърза помощ, а 41-годишният мъж бил откаран в болница. Лекарите определят състоянието му като сериозно.

Според други познати майката е взела сина си от училище в началото на седми клас и оттогава той е стоял заключен през цялото време. Майка му е внушавала, че всички - роднини, съседи, познати и обществото като цяло, искат да им навредят и само тя може да защити и двамата.

В интервю за вестника роднината казва, че на младини е подозирала, че нещо не е наред в това семейство. Когато споделила подозренията си с другите обаче, никой не й повярвал.

Полицията все още не е разпитала нито майката, нито сина й.