Нюрнберг - поредният германски район под пълна карантина заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9277667 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Германският град Нюрнберг въвежда пълна карантина с цел да овладее разрастващото се разпространение на коронавируса, обяви днес кметът Маркус Кьониг, цитиран от ДПА.

Ограниченията влизат в сила веднага и първоначално ще действат до 20 декември, каза Кьониг. На жителите се забранява да излизат от дома си без основателна причина.

Нюрнберг разширява също правилата за носене на маски и забраната за продажба на алкохол в центъра на града, предаде БТА.

От 7 декември присъствените учебни занятия за по-големите ученици ще бъдат ограничени и ще бъдат на ротационен принцип.

В момента Нюрнберг регистрира 306,7 потвърдени случая на коронавирус на 100 000 души за седемдневен период. В Германия провинциалните власти се стремят да намалят този показател под 50.

С изключение на определени райони, където има силно разпространение на заразата, в Германия действа частична карантина от началото на ноември. Ежедневното увеличение на заразяванията обаче се запазва на високо ниво.

Днес бяха съобщени 13 604 нови заразявания в страната. По данни на Института "Роберт Кох" общият им брой вече е 1 067 473. Смъртните случаи са се увеличили с 388 и са общо 16 636.