Медици от общинските болници запалиха светлините на елхата на София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9277710 www.24chasa.bg
СНИМКА: Велислав Николов

Медици от общинските болници в столицата, които работят в COVID отделения, запалиха тази година светлините на коледната елха на София заедно с кмета Йорданка Фандъкова.

По традиция всяка година софийската елха, която е в парка при НДК, грейва на 1 декември. Заради пандемията обаче тази година това се случи без обичайната празнична програма, която е част от събитието.

Точно в 19 ч коледната елха грейна, а осем медици от COVID отделенията на общинските болници отправиха послание към всички, което гласи: "Спасяваме живота заедно". Фандъкова отправила покана героите в бели престилки да се включат в запалването на светлините на коледната елха на София.

Заедно с тях букви от посланието държаха и служители на общинската аварийна дирекция, които от началото на пандемията също са на първа линия, като носят храна и лекарства на карантирини и самотни възрастни хора и извършват дезинфекция в болници и други обществени сгради и места. 

"Без фойерверки и празнична програма, но с много вяра запалихме тази година светлините на коледното дърво в София. Вяра в силата на доброто, уверени, че заедно спасяваме живота. Направихме го заедно с лекари от COVID отделенията в общинските болници и с момчетата от аварийната дирекция, които помагат на хората в тази тежка ситуация. Днес лекарите са хората, на които вярваме най-много сега. А всички ние трябва да им помогнем със спазването на мерките, с носенето на маски и спазването на дистанция. Нека да посрещнем здрави празниците и сили заедно да преминем през това голямо изпитание", каза Фандъкова.

Заради пандемията тази година в София няма да се проведе и традиционният новогодишен концерт на площада.

Медици от общинските болници запалиха светлините на елхата на София
СНИМКА: Велислав Николов