Евродепутатът, спипан по време на оргия с мъже - от партията на Орбан

https://www.24chasa.bg/novini/article/9277724 www.24chasa.bg
Йожеф Сайер СНИМКА: Туитър

Eвродепутат от управляващата унгарска партия "Фидес" призна, че е участвал в разбитото в Брюксел "локдаун-парти" – описано от местните медии като "оргия", съобщава "Политико".

Йожеф Сайер заяви, че е присъствал на частното парти, където полицията е намерила 25 голи мъже, включително и редица дипломати.

От прокуратурата съобщават, че „случаен минувач е сигнализирал на полицията, че е видял бягащ мъж с окървавени ръце, като е възможно той да е пострадал при опита си за бягство. В раницата на бягащия са открити наркотици, а самият той не е могъл да представи документи за самоличност. Той е бил ескортиран до дома си, където се идентифицирал като Й.С. (р. 1961 г.) с помощта на дипломатически паспорт“.

Йожеф Сайер заяви, че полицията му е отправила устно предупреждение и го е прибрала у дома. Той каза, че не е взимал наркотици и добави, че дълбоко съжалява за постъпката си, както и за нарушаването на мерките срещу COVID. „Беше безотговорно от моя страна“, каза още той.

Унгарецът, който е дългогодишен член на партията на премиера Виктор Орбан – "Фидес", подаде оставка като евродепутат в неделя. В изявлението си той днес определи постъпката си като грешна и лична.
Той беше ръководител на делегацията на "Фидес" в Европейския парламент и член на комисията по външни работи на ЕП.

Сайер бе един от авторите на противоречивата конституция на страната през 2010 г., въвличайки критики от страна на правозащитници, според които се създава враждебна среда за ЛГБТ общността, припомня Euronews.

Превод и редакция: Винсент Тановски