Проф. Красимир Гигов оглавява нов съвет за организация на имунизациите срещу COVID

https://www.24chasa.bg/novini/article/9278988 www.24chasa.bg
Проф. Красимир Гигов

Той е експерт по медицина на бедствените ситуации 

Проф. Гигов един от основните организатори на военномедицинската служба на съвременен Алжир

Ново звено за по-добра организация и контрол при провеждането на имунизациите срещу COVID-19 ще сформира правителството. Ще бъде създаден координационен съвет, който да работи на национално ниво. Начело на съвета пък застава генералният директор на БЧК и човек с голям опит в управлението на кризи в здравеопазването проф. Красимир Гигов.

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг в Министерския съвет днес, където обяви, че е готов Националния план за действие при пандемии. До утре експертите от здравното министерство трябва да изготвят конкретно и самият план за ваксинирането срещу коронавируса.

В момента проф. Гигов е и главен координатор на експертния съвет по медицина на бедствените ситуации.

"Проф. Гигов е стар кадър на ВМА и бивш заместник началник на болницата с голям опит в организацията, както във военното, така и в цивилното здравеопазване. В Алжир още помнят неговото име. Той е един от основните организатори на военномедицинската служба на съвременен Алжир",  разказа за него началникът на ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийкси.

Той има необходимите познания, опит, размах на действие при такива мероприятия, каза още генералът.

Проф. Гигов е активен член на Нюйоркската академия от 1996 година, Почетен член на Американската асоциация за действия при екстремни ситуации, член на световното и европейско дружество по медицина на катастрофите и др.

КОЙ Е ПРОФ. КРАСИМИР ГИГОВ - ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.