"Мото Пфое" даде линейка на София, ще обслужва домовете за възрастни

https://www.24chasa.bg/novini/article/9279390 www.24chasa.bg

"Мото Пфое" предостави линейка на Столичната община за временно ползване през извънредната епидемична обстановка. Тя ще се използва от общинската аварийна дирекция и ще се отзовава на сигнали от осемте общински домове за възратсни хора и кризисния център за бездомни.

"За втори път в тази пандемия "Мото Пфое" се включват в работата на града и в помощ на хората. През пролетта "Мото Пфое" ни предостави два автомобила, с които екипите на аварийната дирекция разнасяха храна. Сега ни предоставят напълно оборудвана линейка за времето на епидемичната обстановка. Това ще ни позволи да помагаме на възрастните хора. Знаете, че Столичната община има 8 дома, за възрастни, като 4 от тях са за хора с увреждания и кризисен център, който е един от най-рисковите обекти, за които се грижим. Ако се наложи  с тази линейка ще можем да реагираме и при случаи в някой от домовете за деца. Така ще намалим натиска към болниците и "Спешна помощ"", обясни Фандъкова.

В линейката ще има парамедик, който ще оказва спешна помощ на място. Линейката е напълно оборудвана, има и кислород. Осигурени са и антигенни тестове за екипа.

"Това ще ни помогне лекари от общинските болници да правят прегледи в домовете за възрастни. Знаете, че тестваме всички потребители. Сега отново предстоят тестове в домовете в "Горна баня" и "Дървеница" с бързи антигенни тестове. От 400 души персонал в момента има 10 души болни. А от 800 настанени в домовете за възрастни 37 потребители са болни, 8 от тях са в болница. Преди постъпване в кризисния център също се прави тест", обясни Фандъкова.