Депутатът на Орбан бягал от гей оргията по тръба от улука

https://www.24chasa.bg/novini/article/9281256 www.24chasa.bg
ЙОЖЕФ САЙЕР

Още двама дипломати спипани на купона в Брюксел

Заловеният на гей оргия в Брюксел унгарски евродепутат Йожеф Сайер се е спуснал с кървави ръце по водосточна тръба, за да избяга от полицията, съобщи Ройтерс. Властите обявиха, че на партито с около 25 мъже е имало още двама души с дипломатически имунитет, чиито имена не са разкрити.

59-годишният Сайер, който е от партията “Фидес” на унгарския премиер Виктор Орбан, е подал изненадващо оставка от Европарламента и политиката още в неделя, а за скандала се разбра във вторник. Апартаментът, в който се е провел купонът, се намирал на горния етаж над затворен гей бар на улица “Стенстрад”, близо до централния площад на Брюксел. Той бил щурмуван от белгийската полиция в петък след сигнал от съседи за силен шум и възможно нарушаване на правилата срещу разпространение на COVID-19 в града.

Сексоргията била в апартамент над затворен бар в центъра на Брюксел.
Сексоргията била в апартамент над затворен бар в центъра на Брюксел.

За да се измъкне, Сайер пробвал да избяга по тръбата на улука, но случаен човек издал на полицаите, че е видял мъж да напуска събирането на първия етаж на сграда по необичаен начин. Малко по-късно

полицаите

залавят беглеца,

който бил с

окървавени ръце

според прокуратурата и най-вероятно се е наранил, докато бягал. В раницата му били открити наркотици, а самият той не успял да представи документ за самоличност.

Придружили го до мястото, на което живее, където се идентифицирал като S. J., роден през 1961 г. Показал дипломатически паспорт, допълват от прокуратурата.

Политикът, който от 2004 г. ръководи делегацията на “Фидес” в Европарламента, обяви, че е бил на партито, и се извини, но заяви, че

намерените

наркотици

(екстази)

не били негови

“Не съм използвал наркотици, предложих на полицията на място да ми бъде направен официален тест, но те не пожелаха”, коментира Сайер.

Първоначално евродепутатът обяснил оставката си с нарастващото психическо напрежение, което усещал от ежедневната политическа борба.

“Това бе безотговорно от моя страна”, заяви той и изрази готовност да плати дължимата глоба.

Йожеф Сайер е един от авторите на спорната конституция на Унгария от 2010 г., която беше критикувана от борци за човешки права с аргумента, че създава зловредна среда за представителите на ЛГБТ общността. Правителството на Виктор Орбан, което е остър противник на хомосексуализма, иска да забрани на еднополови двойки да осиновяват деца.

Провинилият се евродепутат е женен за видна унгарска адвокатка и съдия, а двамата имат дъщеря. Той четири пъти е бил депутат в унгарския парламент, а още 4 - в Европарламента.

Други двама души, на възраст 43 и 33 години, които поискали дипломатически имунитет, били открити на партито сред много

мъже, които

носели оскъдни

или никакви

дрехи

Полицейски източник обяви, че са прекъснали оргия. По време на купона полицаите изготвили доклад за това, че присъстващите не са се съобразили с мерките за пандемията от COVID-19, което ще донесе на всеки глоба от 250 евро.