"Книга" с бели страници за Матео Салвини стана бестселър в Италия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9282039 www.24chasa.bg
Матео Салвини СНИМКИ: РОЙТЕРС

Книга за италианския крайнодесен опозиционен лидер Матео Салвини оглави класацията на Амазон за страната, въпреки че съдържа само празни страници, съобщи ДПА.

Книгата "Защо Салвини заслужава доверие, уважение и възхищение" е със 110 страници и струва 6,99 евро. От дни тя е бестселър на италианския уебсайт на Амазон.

"Тази книга е с бели страници. Въпреки дългогодишни проучвания, не успяхме да намерим какво да кажем по темата, така че не се притеснявайте да я използвате за ваши бележки" - пише в резюмето.

Посоченият автор е Алекс Грийн, политически анализатор. Вероятно това е псевдоним. Според Амазон тя е издадена независимо през февруари 2019 г., предаде БТА. 

Очевидната шега привлече вниманието на италианските медии, включително на вестниците "Стампа", "Република", "Фато котидиано".

Отзивите в Амазон са предимно положителни, със среден рейтинг 4,7 звезди.

"Дълго и трудно четиво, но си струва" - пише един читател.

Някои обаче не са харесали шегата.

"Пиша това само за да ви кажа, че страниците са празни. Книгата се продава със съгласието на Амазон (леви по убеждения) за забавление на левите" - възмущава се мъж, оставил оценка една звезда.

"Купих я само за да мога да напиша лош отзив. Не трябва да я купувате" - продължава той.

Салвини, който е начело на партията "Лига", е противоречива личност. Известен е с твърдата си позиция за мигрантите и афинитет към популистки лидери като завършващия мандата си президент Доналд Тръмп.