Министър Николова: България е богата на минерални води, туризмът да се възползва

https://www.24chasa.bg/novini/article/9283242 www.24chasa.bg
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с председателя на Камарата на минералните води в България Цвети Лукарска СНИМКА: Министерството на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с председателя на Камарата на минералните води в България Цвети Лукарска. Двете обсъдиха бъдещи съвместни инициативи и проекти, съобщиха от Министерството на туризма.

Министър Николова заяви, че България е изключително богата на минерални води и туристическият сектор трябва да се възползва от това. По думите ѝ интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям и в тази тежка кризисна ситуация медицинският, балнео- и СПА туризмът могат да бъдат силен стимул за отрасъла и връщането му към предишните нива.

Цвети Лукарска уточни, че израелски граждани биха могли да идват у нас за здравен туризъм по примера на немските здравни каси, което допълнително да подпомогне бранша. Според нея археологията е тясно свързана с минералните води, което също е предпоставка за привличането на повече посетители в различните части на страната.