Достоен българин дарява предпазни шлемове за 30 хил. лв. на болници

https://www.24chasa.bg/novini/article/9284097 www.24chasa.bg
Димитър Димитров.

Компютърният специалист Димитър Димитров, отличен в кампанията на "24 часа" "Достойните българи", направи поредното си дарение. Закупил е предпазни шлемове за 30 хил. лв. за работещите на първа линия - лекари, полицаи, учители и др. 

"Първата партида от 1000 бройки пристигна в офиса ни и моля всеки представител на лечебно заведение, в което има нужда от такива шлемове, да се свърже с мен, за да уточним подробностите около доставката им - брой, адрес за доставка, кой ще подпише документацията по дарението и т.н.", обяви Димитров в профила си във фейсбук. Малко по-късно стана ясно, че с него са се свързали представители на лечебни заведения от цялата страна. "Вече доставихме 400 броя на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и 500 броя на СБАЛАГ "Майчин дом" ЕАД - Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом". Днес ще изпратим и поисканите количества към десетки заведения в София и страната", обясни Димитров.

Закупил шлемовете от българска фирма, която е внесла техника за десетки хиляди левове за производство на защитни шлемове. Търсенето обаче не било голямо и  вероятно тази инвестиция няма да се изплати. Свързал се с производителя и поръчал шлемове за над 30 000 лева. "Така той ще получи глътка въздух, а хиляди хора на първа линия ще имат нови защитни шлемове. Той пък, от своя страна, след като разбра защо го правя, постави логото на фирмата ми върху всеки от тези шлемове на мястото на логото на неговата фирма", допълва Димитров.