Танева: Няма война между трите министерства, комуникацията е чудесна

https://www.24chasa.bg/novini/article/9286033 www.24chasa.bg
Десислава Танева КАДЪР: bTV

Няма конфликти между земеделското и регионалното министерство. Имаме чудесна комуникация с екоминистерството. Това заяви земеделският министър Десислава Танева в „Тази сутрин“ по bTV по повод на думите на колегата ѝ,  отговарящ за околната среда и горите Емил Димитров, че има противоречия между нейното ведомство и МРРБ за язовирите „Ахелой“ и „Порой“, което може да доведе до изпадането на Бургас във водна криза.

„Много добра е комуникация ни с МОСВ и министър Емил Димитров. Не знаех, че е бил болен от COVID-19. Чуваме се редовно с министър Димитров и имаме много добра комуникация. Дебатирахме различните позиции между двете министерства по няколко теми Имаме общи теми и наредби, които взаимно се гласуват“, заяви Танева, според която колегата ѝ е прекалено емоционален заради прекараното заболяване: „Очевидно беше много притеснен, очевидно мислеше, че има забавяне".

По нейните думи цялата документация, необходима за прехвърлянето на язовирите от подопечното ѝ министерство на регионалното по административен път и няма противопоставяне в това отношение, защото тя подкрепя предоставянето на тези водоеми за питейно-битови нужди на Бургас.