COVID-19 повали железния кмет на Буковлък, търси се кръвна плазма (Обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/9286528 www.24chasa.bg
РОСЕН РУСАНОВ

Росен Русанов е настанен в Окръжната болница в Плевен

Кметът на Буковлък Росен Русанов се нуждае от кръвна плазма, пишат приятелите му във фейсбук. Призовават се всички, които са преболедували вируса най-малко преди 40 дни да дарят плазма.

С коронавирус Русанов е настанен на лечение в интензивното на Плевенската университетска болница "Д-р Георги Странски". Състоянието му е умерено тежко, но стабилно", уточни пред "24 часа" говорителят на болницата Момчил Цветков.

В момента 106 инфектирани са на лечение в университетската болница. Пациентите са разпределени в 5 клиники - инфекциозната, пулмолотия, вътрешни болести, кардиология и интензивна, допълни Цветков.

Росен Русанов е кмет от 20 години на голямото село до Плевен, където живеят близо 4000 роми. Кара 5-ия си мандат. Винаги печели с близо 100% от гласовете. Известен е с всеотдайната си работа и е спечелил уважението и респекта на местните жители. Управлява с желязна ръка, денонощно е на разположение на хората. Преди да стане кмет Росен Русанов е бил полицай в селото и хората с трите им имена. Село Буковлък беше засегнато от заразата през юни, когато там имаше КПП-та.