Отвориха офертите за проектирането на ремонта на 5 моста

https://www.24chasa.bg/novini/article/9288187 www.24chasa.bg

Отворени са офертите в обществената поръчка за изготвянето на технически проекти за ремонта на 5 мостови съоръжения. Въз основа на тях след това ще се възлагат строителните работи, съобщиха от АПИ.

Търгът е разделен в обособени позиции и включва изготвянето на проектни решения за обновяването на Дъговия мост над р. Русенски лом в гр. Русе на път I-5 Русе -Велико Търново, на селскостопански надлез при 381-ви км на Подбалканския път I-6 в района на с. Малко Чочовени, на моста в гр. Благоевград на път III-1006, минаващ над Е79 за с. Покровник, както и на 2 мостови съоръжения на третокласния път III-637 Вукан - Пенкьовци в област Перник.

В едната обособена позиция е проектирането на ремонта на Дъговия мост на бул. „България“ в гр. Русе, който съвпада с трасето на първокласния път I-5 Русе - Велико Търново. Съоръжението е с дължина 445 м и премоства жп линията Русе - Горна Оряховица, ул. „Св. Димитър Басарбовски“ и р. Русенски Лом. Индикативната стойност на поръчката е 90 хил. лв. без ДДС. Отворената оферта е на:

МОСТКОНСУЛТ ООД.

Другата обособена позиция е за проектиране на ремонта на селскостопански надлез при 381-ви км на път I-6 София - Бургас в района на с. Малко Чочовени, област Сливен. Съоръжението е 42 м и преминава над път I-6 София - Бургас. Индикативната стойност на поръчката е 75 хил. лв. без ДДС. Отворените оферти са на:
ПЪТПРОЕКТ ЕООД;
ТРАФИК ХОЛДИНГ ЕООД;
Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс ЕООД,
ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ ООД;
ВИА-ПЛАН ЕООД.

В следващата обособена позиция е проектирането на ремонта на селскостопански надлез мост при км 0 на път III-1006 Благоевград –Падеж. Съоръжението е на ул. „Покровнишко шосе“ в гр. Благоевград и премоства път I-1/Е79 София-Кулата. Неговата дължина е 175 м. Индикативната стойност на поръчката е 80 хил. лв. без ДДС. Отворени са офертите на:
ДЗЗД „Трансконсулт Група - 22“ с участници: „ТРАНСКОНСУЛТ – ГРУПА“ ЕАД и „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ЕООД);
ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД.

В друга обособена позиция е проектирането на ремонта на два моста на път III-637 Вукан - Пенкьовци в област Перник. Единият мост преминава над р. Ерма, след кръстовището с път II-63 Трън - Стрезимировци при км 0 на път III-637. Съоръжението е 45 м. Вторият мост преминава над дере Видрар при 20-ти км на път III-637, в района на с. Видрар. Дължината на съоръжението е 13 м. Индикативната стойност на поръчката е 60 хил. лв. без ДДС. Отворената оферта е на:
„ТРАНСКОНСУЛТ ИНЖИНЕРИНГ“ ООД.