"168 часа": Дон Диего, беднякът милионер - с нищо в сметката, но с активи за над $75 млн.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9289905 www.24chasa.bg

Цял рояк синове и дъщери се впускат в битка за богатството му от имоти, коли, бижута и авторски права

19-годишният Сантяго Лара иска ексхумация на тялото на легендата за ДНК тест

Диего Марадона си отиде “беден” - само със 75 хил. британски лири в банката. И то при положение че общите приходи от кариерата на Марадона достигат до около 500 милиона долара.

“Не му остана почти нищо в сметката, умря беден.” Това казва аржентинският журналист Луис Вентура, който винаги е бил близък с футболната легенда. Той обясни, че богатството на Десетката е било пропиляно заради широките му пръсти и това, че много лесно се е вземало от него.

“Трябваше само да го попитат и той даваше”.

Същото се потвърждава и от адвоката Анджело Пизани, който помогна на Марадона да се бори с дългогодишни обвинения за укриване на данъци в Италия.

“Той живееше извън възможностите си и беше много щедър - коментира Пизани. - Ако искате да знаете къде са отишли парите му, говорете с хората, които бяха около него и го използваха. Той никога не е имал повече от 100 евро в джоба си.”

Да, но спокойно може да бъде наречен беднякът милионер. Легендата без пари в брой всъщност оставя огромно богатство след себе си, защото стойността на активите му се оценява между 75 и 90 милиона долара.

Това включва бижута, земя, престижни имоти, сред които цяла сграда и няколко апартамента в центъра на Буенос Айрес, шест луксозни автомобила, включително BMW i8, Audi и Rolls-Royce, инвестиции в Куба и Италия, приходи и от правата върху името му, предоставено на няколко китайски футболни школи, и договори за авторски права, които остават в сила дори след смъртта му.

Собствеността му се простира дори до Беларус, където за кратко през 2018 г. беше почетен президент на “Динамо” (Брест). Там получи диамантен пръстен за 300 000 евро, който можеше да се види на ръката му по време на домакинските мачове на “Химнасия” (Ла Плата), където в последните месеци Марадона беше треньор. В Беларус остана и огромният джип Overcomer Hunta.

И естествено, всичко това обяснява задаващата се яростна битка за наследството на Дон Диего. Без писмено завещание неговите деца имат право на 2/3 от всичко.

Сега цял рояк дъщери и синове на легендата ще спорят за парите му.

Целият материал четете в "168 часа" - ТУК