Министър Ангелов скептичен за отпадане на мерките от 21 декември (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9295704 www.24chasa.bg
Проф. Костадин Ангелов.

На този етап е твърде рано да се говори за отваряне на всичко на 21 декември, скептичен е министърът на здравеопазването. Той каза това в отговор на въпрос може ли да паднат мерките още на 21 декември. По-рано през деня премиерът Бойко Борисов каза, че ще е добре за бизнеса всичко да отвори на 21-и. Рано е да се каже, защото очакваме да видим резултатите от затварянето точно в седмицата, която започва от 14-и, точно тя трябва да се анализира каза министърът. 

"Разговаряхме с премиера Борисов сутринта - от числата, които наблюдаваме, имаме готовност - това ще бъде първата мярка, готови сме да я въведем още от понеделник", обеща все пак Костадин Ангелов в отговор на въпроса за отварянето на детските градини и яслите от следващия понеделник.

Относно ступването на хора в магазините за хранителни стоки и детски играчки проф. Ангелов заяви, че е разпоредил проверки навсякъде. Съставени са необходимите актове и предписания - ако не се спазват, следва затваряне на съответните обекти.

До четвъртък директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, трябва да изготвят списъците на желаещите да се ваксинират медици, съобщи още той. 

Повече от два месеца екип от здравното министерство работи заедно с вицепремиера Томислав Дончев за изработване на цялата логистика на провеждане на изброите. Те ще се проведат на указаната от президента дата (бел. ред. 28 март 2021-а). Ние ще се изработим всички изисквания са спазване на противоепидемичните мерки, каза проф. Ангелов.