Откраднаха пенсията на 89-годишен на улицата в София, в мрежата му събират пари (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9302484 www.24chasa.bg
Колата на извършителя на грабежа е заснета и се вижда регистрационня й номер.

Улични камери са заснели номера на колата на крадеца, а хора в социалните мрежи вече се организират да подпомогнат потърпевшия пенсионер за празниците

Посред бял ден откраднаха цялата пенсия на 89-годишен дядо на столичната ул. "Гео Милев". Улични камери са заснели момента на обира както и колата и регистрационния номер на крадеца. На видеото се вижда как за минута сив миниван "Опел" с рег. номер СВ4235ВС спира до възрастния мъж, който си бърка по джобовете и ги изпразва.  Полицията вече е сигнализирана и работи по случая, казаха от МВР за "24 часа".

За случилото се научихме от потребител във фейсбук с име Дамян Сардарев, който публикува снимки и видео на колата на крадеца и призовава будни граждани да позвънят в полицията, в случай че забележат автомобила.

"Приятели! Преди минути пред офиса на Диди на ул. Гео Милев, водачът на този автомобил е ограбил цялата пенсия на 89-годишен пенсионер. Знам, че много от вас са пред екраните и на работа, но ако случайно го мернете някъде - не се колебайте веднага да сигнализирате на органите на реда! Благодаря ви", пише той в поста си.

Във фейсбук пък хора вече се организират да съберат пари на пострадалия пенсионер, за да може да посрещне наближаващите коледни празници.

Приятели! Преди минути пред офиса на Диди на ул. Гео Милев, водачът на този автомобил е ограбил цялата пенсия на 89...

Posted by Damyan Sardarev on Wednesday, December 9, 2020