Флориан Скала напуска "Би Ти Ви Медия груп", новият шеф е Мартин Швехлак

https://www.24chasa.bg/novini/article/9316777 www.24chasa.bg
Флориан Скала

Флориан Скала, главният изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп", напуска компанията и страната ни, обявиха от Би Ти Ви.

На негово място е назначен чехът Мартин Швехлак, а промените влизат в сила от днес.

Скала напуска по свое желание, като е заявил намерението си пред новите собственици на Би Ти Ви още през октомври.

Мартин Швехлак - новият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Медия груп
Мартин Швехлак - новият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Медия груп

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп" – да подобря цялостните резултати на компанията, беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип на Би Ти Ви за всичко, което постигнахме заедно и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“, каза Скала на изпроводяк.

Швехлак поема ролята на главен изпълнителен директор с познания с изключителна задълбоченост и в разнообразни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обхваща телевизия, печатни и интернет медии и дигитални платформи. На новия си пост той ще е подчинен пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с пандемията от COVID-19 не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, каза новоназначеният главен изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медия груп" Group Мартин Швехлак.

“След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си”, казва Любош Йетмар по повод на новото назначение.

PPF изказва благодарност на Флориан Скала и му пожелава същия успех в бъдещите начинания, какъвто е постигнал и в Би Ти Ви.

Швехлак заема позицията главен изпълнителен директор след напускането на Флориан Скала през ноември 2020 г. От 1993 г. насам Швехлак работи в печатни, радио, дигитални и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнообразни постове - от редактор, през главен редактор до висши мениджърски роли.

Швехлак е начело на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 г. до 2018 г., като под негово ръководство телевизията запазва позицията си на най-уважаван и гледан тв източник на новини. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи.

За да изпълнява новите си задължения, Швехлак ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град Прага.