Шофьорката, убила мъж в София, е била пияна и карала в насрещното

https://www.24chasa.bg/novini/article/9339715 www.24chasa.bg
Белезници

40-годишната жена, която блъсна и уби с джипа си 39-годишен мъж при катастрофа в София е била пияна. Жената зад мощното возило навлязла в лентата за насрещно движение и се врязала в насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген”.

По искане на Софийска градска прокуратура e наложeна мярка „задържане под стража“ на жена, причинила след употреба на алкохол смърт на шофьор при пътен инцидент, съобщават оттам.

На 17 декември около 15,30 ч тя била зад волана на джип "Порше Кайен Турбо С". Карала по ул. "Бойчо Бойчев" в столицата и блъснала "Фолксваген поло". 

Разследването по досъдебното производство продължава.

Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани.

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор на Република България Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления, напомнят от обвинението.