Травестит набил д-р Кателиева, а тя спасявала баща му, който бил с инфаркт

https://www.24chasa.bg/novini/article/9341053 www.24chasa.bg

Обвинен е за хулиганство, във вторник прокуратурата ще иска от съда да го остави за постоянно в ареста

20-годишен травестит е пребил д-р Десислава Кателиева от Националната кардиологична болница в неделя, докато тя е спасявала живота на баща му. това става ясно от неин пост във фейсбук.

По-рано в понеделник прокуратурата съобщи, че мъжът е задържан и обвинен за хулиганство, защото е крещял срещу д-р Кателиева, ударил й шамар, след което предпазните й очила паднали. После излязъл от болницата и продължил да крещи и да псува лекарката.

Във вторник Софийската районна прокуратура ще поиска от съда да остави жената-мъж в ареста.

Ето както написа д-р Десислава Кателиева във фейсбук:

Защо?

Защо вчера по време на дежурство мъж, облечен и говорещ като жена, ми заби юмрук в главата? Защото когато ме попита как е баща му докаран с линейка, отговорих, че няма такъв пациент.

Защо когато по- късно пристигна линейката той ме псува и обижда, а приятелят му ме блъска? Защото се опитвах да помогна на баща му, за който разбрах, че е с инфаркт и след успешен КПР от екипа на ЦСМП София. Защото имах още няколко пациента, за които трябваше да се грижа.

Защо докато се опитвах да се грижа в кабинета за баща му не спря да псува и да се заканва, че ще ме съди? Защото лекувах баща му.
Защо паник бутона в кабинета не работеше и охраната дойде когато крясъците на нападателя ми стигнаха до ушите й? Защо ще отида довечера на дежурство, независимо че ме е страх? Защото двама от колегите ми са болни, двама дежурят в КОВИД отделението и за оставащите 9 дни имам още 5 дежурства.

Защо не отидох в съдебна медицина да се освидетелствам? Защото ако напишат че главоболието, световъртежът и гаденето ми са от комоцио, не мога да продължа да работя.

Защо го пиша тук? Защото искам да споделя с приятелите си и колегите си колко ме боли, колко ме е страх, колко съм обидена. Но въпреки всичко ще продължа да дежуря, защото няма кой...