Спецпрокуратурата предаде на съд 3-мата обвинени за побоя над Слави Ангелов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9345323 www.24chasa.bg
Слави Ангелов

Гешев: Казах, че прокуратурата ще направи всичко възможно това брутално престъпление да не остане безнаказано

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу тримата привлечени към наказателна отговорност като физически извършители на побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвиняемите Бисер Митрев и близнаците Никола и Георги Асенови са предадени на съд по три обвинения, а именно - за това, че през периода от януари 2019 г. до 23 април 2020 г. са се сговорили да вършат на територията на страната престъпления по чл. 129 от НК – нанасяне на телесни повреди, с цел имотно облагодетелстване, за това, че на 17 март 2020 г. в София нанесли на Ангелов множество телесни повреди, както и за държане на високорискови наркотични вещества.

С оглед високата степен на обществена опасност на извършените престъпления Специализираната прокуратура положи максимални усилия за разкриването и предаването на извършителите на съд в най-кратки срокове.

Обвиняемите Бисер Митрев и близнаците Никола и Георги Асенови бяха задържани на 23 април 2020 г. Двама от тях към момента са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Спрямо третото обвиняемо лице, поради влошено здравословно състояние, през месец октомври т.г. първоначално взетата най-тежка мярка за процесуална принуда бе изменена в „Гаранция в пари“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Главният прокурор Иван Гешев поздравi в туитър профила си Специализираната прокуратура и МВР за свършената работа. 

"Казах, че посегателството срещу журналист е атака срещу държавата и че Прокуратурата ще направи всичко възможно това брутално престъпление да не остане безнаказано. Поздравления за Специализирана прокуратура и колегите от МВР", пише главният прокурор.