Красимир Вълчев с препоръки за обучението в COVID условията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9378983 www.24chasa.bg

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отправя в писмо препоръки чрез началниците на Регионалните управления на образованието /РУО/ към училищните директори с ученици в начален етап на образование. Препоръките в писмото на образователния министър са свързани със завръщането към присъствено обучение от 4 януари на учениците от първи до четвърти клас в страната.
"При завръщането на учениците от начален етап в училище може на места да има недостиг на учители от начален етап по различни причини. Тогава, когато не може да се осигури заместване на началния учител, часовете може да се провеждат от учител в целодневна организация на учебния ден в първи-четвърти клас, като в този случай се преминава към полудневна организация на учебния ден", се казва в писмото на министър Красимир Вълчев до началниците на РУО в страната.
От 4 януари към присъствено обучение се върнаха децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната. "247 000 са учениците от първи до четвърти клас в страната, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703 ученици", съобщи пред журналисти министър Красимир Вълчев при посещението си, което направи на 4 януари в столичното 143-то Основно училище "Георги Бенковски".