Христо Терзийски: Изстрелът по жената в Ловеч е директен, а не рикошет

https://www.24chasa.bg/novini/article/9379009 www.24chasa.bg
Министърът на вътрешните работи гл. комисар Христо Терзийски, о.р.

Предполагаме, че изстрелът е директен, все още не знаем дали тя е била мишената или е случайна стрелба, разкри обаче вътрешният министър Христо Терзийски в интервю за bTV за случая от Ловеч, в който жена бе простреляна, докато играеше новогодишно хора със съседите си пред блока.

Сигналът за случая е подаден в 2:45 ч. на 1 януари и постъпва от Спешния център в Ловеч, а не от присъстващите на местопроизшествието, както гласеше първоначалната информация. Терзийски призова очевидци на случая да дадат показания, за да се открие по-бързо стрелецът.

„Все още не можем да кажем откъде идва изстрелът. Предполагаме, че е от жилищните сгради, а огнестрелното оръжие е късо. Затруднява ни фактът, че куршумът все още не е изваден от жената”, каза министърът.

По думите му е направен списък на хората в района, които имат разрешителни за оръжия, направени са и обиски. „Сигурен съм, че колегите ще стигнат до извършителя. Предполагам, че това е лице, което не е с трайни криминални наклонности. Ако е случаен стрелец да дойде и да го заяви, за всяка една грешка има и прошка, и наказание“, каза още той.