Следствен експеримент установява мястото на стрелеца в Ловеч на Нова година

https://www.24chasa.bg/novini/article/9380015 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Все още няма заподозрян за прострелването на жена в новогодишната нощ

Полицията този вторник проведе следствен експеримент на мястото, където беше простреляна жена в новогодишната нощ в Ловеч.

Всички участници в новогодишното празненство бяха събрани и поставени на същите места, на които са били в нощта на 31 декември срещу 1 януари. Целта е да се доближат следователите максимално до местоположението на стрелеца, предаде bTV. 

Все още няма заподозрян за стрелбата. От МВР обясниха, че изстрелът вероятно е произведен с късо оръжие и е бил директен, а не рикошет.

Пети ден след инцидента обитателите на блок 327 в ловешкия квартал "Младост" още не могат да се отърсят от преживяното.

"Реално и аз можех да бъда. За притеснение са нещата, тъй като това не е нормално... Може и да е случайно, може и да е умишлено, не знам. "Все едно ток мина през мен“, каза тя и просто се срина", споделя Диана Стефанова, съседка на простреляната.

Стефан Стефанов бил на метър и половина зад хорото, което снимал с телефона си.

"Тя ми се строполяса в краката, като отрязано дърво", разказва Стефан.

От МВР все още не могат да кажат откъде е дошъл изстрелът. Няма и заподозрян.

"Предполагаме, че е от жилищните сгради, а огнестрелното оръжие е късо. Затруднява ни фактът, че куршумът все още не е изваден от жената. Предполагаме, че изстрелът е директен. Ако е случаен стрелецът, нека се обади, има и грешка, има и прошка, има и наказания", заяви пред bTV вътрешният министър Христо Терзийски.

Животът на пострадалата жена е извън опасност, но тя все още е прикована към болничното легло.

И тази година е имало общинска забрана за безразборна употреба на пиротехника в празничните дни, но тя отново е била пренебрегната.

Пострадалата жена засега остава в болница, защото лекарите се опасяват от посттравматична инфекция, която е често срещана след такива произшествия.