Синът на доц. Кунчев се ваксинира срещу коронавируса преди него

https://www.24chasa.bg/novini/article/9387109 www.24chasa.bg
Гавният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. д-р Ангел Кунчев СНИМКА: МС

Тодор Кунчев, син на главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб, доц. д-р Ангел Кунчев, се ваксинира срещу коронавируса. Новината съобщи във фейсбук профила си главният държавен здравен инспектор.

"Първият член на фамилията е вече ваксиниран! Малко завиждам на д-р Тодор Кунчев, но си чакам реда", пише Ангел Кунчев в профила си в социалната мрежа, като публикува и снимка на момента на ваксинирането.

За разлика от баща си, д-р Тодор Кунчев е избрал друга област за своята медицинска професия. Той е специалист по нервни болести и е един от младите кадри в тази област в УМБАЛ "Александровска". 

Докато доц. Кунчев чака реда си, пръв ваксина срещу коронавирус в България си постави министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, като непосредствено след него бе ваксиниран и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, както и шефът на болница "Пирогов" - проф. Асен Балтов.

Ваксинацията в почти всички държави от ЕС започна на 27 декември, като у нас по едно и също време бяха имунизирани медици в София, Пловдив и Бургас.