Шоуто звук и... очила на Huawei

https://www.24chasa.bg/novini/article/9387446 www.24chasa.bg

Компанията мощно навлиза в сегмента на забавленията с качествени предложения

Кристалният звук е нещо, което всеки иска - за да слуша музика, при водене на разговори или гледане на видео. Е, може да се каже, че това вече е постигнато с последните продукти на Huawei.

Да започнем със звука вкъщи. Обикновено за да е качествен, се купуват куп колони, усилватели, субуфери и още една камара джаджи. Това вече не е необходимо, достатъчно е да си вземете колоната Huawei Sound X. Ще кажете - какво толкова, има и други такива продукти. Но това не е стандартна безжична колонка, защото е произведена в партньорство с Devialet. За меломаните няма нужда от пояснения, а за останалите е достатъчно да се каже, че това е една от водещите компании в световната аудио индустрия с устройства от тип всичко в едно. И ако продуктите на Devialet струват хиляди левове, то цената на Sound X е повече от достъпна.

Дизайнът е максимално изчистен, но ефектен и устройствата ще стои както моден аксесоар във всеки дом. Има два отвора за озвучаване чрез субуфери, където са интегрирали 6 високочестотни говорителя и 2 нискочестотни. Те са монтирани един зад друг, за да не се тресе колоната при висок звук и да се губли качество. И е добавена технологията Speaker Active Matching, която настройва звука към характеристиките на говорителите. Компактният размер не трябва да ви заблуждава - Sound X вади огромен звук с минимална мощност и направо може да ви отнесе.

Свързването на колоната с телефона става чрез Bluetooth или Wi-Fi. А чрез Huawei Share е достатъчно смартфонът да се допре до NFC чипа на колоната. Sound X има сензорни бутони за директно управление на звука, който са обградени от цветен LED пръстен, който се променя в такта на музиката.

За тези, които искат да слушат музика в движение, има два вида безжични слушалки и....очила. Да, да, очила, но за тях малко по-късно.

Едните слушалки са FreeBuds са FreeBuds Studio, които наистина осигуряват студиен звук. Свързват се с мобилно устройство чрез Bluetooth.

Направени са от висококачествени материали - алуминий, поликарбон и изкуствена кожа и специална двойна звукоизолация, а диадемата осигурява максимаел комфорт, когато е поставена на главата. Всичко това поместено в тегло от само 260 грама. FreeBuds Studio могат да се похвалят с Hi-Fi аудио чипът и професионални акустични компоненти осигуряват кристално чисто Hi-Res аудио звучене.

Интелигентна система прави 100 пъти разпознаване на ситуация в секунда и автоматично настройва режима на потискане на околния шум. Ако искате да чувате какво се случма около вас, е достатъчно да натиснете ANC бутона на лявата слушалка. А с активиране на гласов режим чрез приложението AI Life човешките гласове ще бъдат засилени, докато шумът от околната среда ще бъде намален.

Алгоритъмът за безжично аудиокодиране намалява забавянето на сигнала и осигурява пълен синхрон на звука с картината при гледане на видео или игри. И понеже FreeBuds Studio могат да бъде свързани едновременно с две устройства, може да гледате видео на едното и и да приемате обаждания само с двойно докосване на дясната слушалка.

Най-новото ппълнение при безичните слушалки на компанията са FreeBuds Pro. За повече комфорт те имат функция, чрез която могат да се направи тест кои точно силиконови накрайници пасват най-добре на ушите ви. Слушалките разпознават различни докосвания, с които могат да приемат или отказват обаждания и да се контролира възпроизвеждането на музика. А технологията ANC позволява подтискане на околните шумове, включително и от вятър, за кристален звук в слушалките. Има четири профила – Dynamic, General, Cozy и Ultimate. А при пряк разговор не е нужно слушалките да се свалят. Режимите Awareness и и Voice Mode ооткрояват и пропускат гласа на събеседника ви.

И както бе отбелязано по-горе в текста, стигаме и до очилата Huawei X Gentle Monster Eyewear II. Първото свързане на очилата е с кожения им калъф, който служи и за зарядно без кабел. Очилата са класически модел, разработен с модния бранд Gentle Monster, но с един куп върхови аудиотехнологии. Ергономичните рамки са от титаниев полимер за по-ниска плътност и намаляване на теглото, а и да се избегне напрежение в слепоочието при продължително носене. Може да се ползват и само като слънчеви очила заради висококачествени Zeiss стъкла и дизайна.

Но кой би го правил, ако може да се почуства като част от филм за Джеймс Бонд. Защото има нещо повече от загадъчно да слушате, без околните да подозират за това. А това е възможно чрез дизaйнa на Еуеweаr ІІ и насочените говорители, които пoзвoлявaт звyкa дa се чува от хората около вас без да се губи от cтepeo изживявaнeто. А адаптивната технология за сила на звука позволява тя да се регулира в зависимот от колните щумове. Така, носейки очилата, можете да слушате спокойно музика, която би се чула, само ако някой се долепи до ухото ви.

Може и да задавате въпроси към гласовия асистент, чрез който да получавате отговори директно без да е нужно да вадите смартфона от джоба си. Асистентът се стартира като се докосне два пъти лявата рамка. Очилата разпозднават кога ги носите и ако ги свалите, музиката спира и продължажа от там, където е било прекъсването, щом сложите отново очилата. Управлението на функции става чрез сензорите в рамките. С плъзгане можете да смените песен или да регулирате силата на звука. При докосване два пъти на дясната рамка се спира или пуска музика.

Воденето на разговори също е като при тайните агенти - с едно докосване на рамките се приема обаждане, с повторно се спира. Същевременно разговорите и музиката са с кристално качество заради вградени и качествени микрофони.