Завещание на седмицата: А 2021-а едва започва... (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9390796 www.24chasa.bg

Седмица след новогодишната заря от двата балкона на “Дондуков” продължават да се замерят с пиратки и май тепърва започват

Проклятие е да живееш в интересни времена. Тези думи на Конфуций няма да са философска сентенция, а горчивата реалност за България през 2021 г.

Вече седмица след новогодишната заря от двата балкона на “Дондуков” продължават да се замерят с пиратки и май тепърва започват данданията. Дори проста процедура, регламентирана в конституцията, се превърна в първата за годината публична размяна на атаки между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Още не бяхме гръмнали шампанското за новата година, а в словото вместо за надежда след тежката година в пандемия

държавният глава

се впусна в правене

на политика

и ни заплаши, че изборите ще бъдат откраднати. Не бяхме изтрезнели от последната васильовска чаша, и Румен Радев започна консултации и подавки, че май твърдото му намерение изборите да са на 28 март е омекнало.

Бойко Борисов никога не се е пестил да засегне някого на мъжка чест. И някак си естествено дойдоха забележките му, че Радев трябва да държи на думата си.

В пукотевицата ДПС изскочи иззад храстите и изведнъж публично заклейми Радев като опозиционен говорител. В превод партийната позиция означаваше: Румене, изгуби 200 хиляди гласа! А в отговор Радев намеси в българските изборни страсти турския президент Реджеп Ердоган. Като летец би трябвало да знае, че с осем МиГ-29 няма как да победиш 800 F-16. Отделно е

доста невъзпитано

да пренасяш в

къщата на съседа

собствените си

семейни разправии

Още повече че комшията е нервничък по принцип.

В картинката, някак си за да се впише, БСП се върна към позабравените от времето на Живков акции срещу врага с партиен билет.

И всичко това, без още да са изтекли всички януарски празници и нещата да започнат да стават сериозни.

Ако денят се познава по сутринта, то годината се познава по първата ѝ седмица. Очевидно 2021 г. няма да е просто година на два избора, дано са само толкова, а на тежка политическа война. Дано не се избием подобно на сцените, които видяхме в сряда през нощта пред Капитолия във Вашингтон.