Борисов: В събота ще е готов отнесеният мост и път край с. Блатска (Видео, обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9407791 www.24chasa.bg
СНИМКА: Правителствената пресслужба

До събота мостът и пътят от с. Блатска към Хаджидимово ще бъдат възстановени, каза премиерът Бойко Борисов, който днес е на мястото и оглежда пораженията от проливните дъждове заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Придошлите води на река Места вчера откъснаха диги, реката преля, отнесе мост и подкопа пътя. "Изчакваме малко водата да се оттече и започва работа. В събота трябва движението по пътя да бъде възстановено", обеща Борисов на местните хора. Зам.-министър Нанков обясни, че има обиколен път, но той е с 30 км по-дълъг. "Природата ни подсказа, че трябва спешно дигите да бъдат възстановени. Виждате обаче с тая сила, с която идва реката, какви поражения се нанасят", допълни Борисов.

Хората от Хаджидимово се оплакаха, че в гимназията няма физкултурен салон и Борисов посъветва кмета Людмил Терзиев бързо да пусне докладна, за да се отпуснат средства за изграждането му. Други пък поискаха ремонт на селския стадион и Борисов им обеща среща със спортния министър Красен Кралев, за да обсъдят въпроса. "Днес отпуснахме 1,8 млн. лв. за болницата в Гоце Делчев, където и вие се лекувате. Дадохме и 600 хил. лв. за улици тук, още 1,3 млн. лв. за училището в Рибново. Толкова много неща сме направили. Кмете, пускай писмо за спортната зала", обърна се премиерът към общинския кмет.
"Г-н премиер, нека да сме честни и с ръка на сърцето да ви благодарим, защото земеделските производители редовно си получаваме субсидиите. Тук всички сме тютюнопроизводители и редовно ни се изплащат парите, както и на другите земеделци и животновъди", каза местна жителка на Хаджидимово.