Искрен Веселинов: Гласуването по пощата ще взриви изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9408746 www.24chasa.bg
Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО КАДЪР: БНТ

Отказът на "Обединени патриоти" да се срещнат с президента е едно обмислено решение, подчерта в "Още от деня" по БНТ Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО.

Предложението за отказа е дошло от НФСБ.

"Ние се съгласихме с него, след консултациите на президента в понеделник, когато изведнъж на дневен ред се оказаха увеличаване на секциите зад граница, в смисъл извън ЕС, каквато е Турция, и гласуване по пощата, т. е. пускане на празен чек на г-н Ердоган да пусне колкото реши бюлетини в българските избори" - така аргументира решението за отказа на ВМРО Искрен Веселинов.

И подчерта, че ако искаме да взривим изборите и да ги лишим от всякаква легитимност - това е начинът гласуване по пощата.

"Това е една кутия на Пандора - ако я отворим, ще позволим в българския парламент да бъдат генерирани 10 или 15 депутати допълнително на ДПС и да превърнем ДПС в един незаобиколим политически фактор", заяви депутатът от ВМРО.

Според него така ще опорочим изцяло вота, "зашото много от групите, които са в чужбина, са лесно контролируеми и лесно манипулируеми".

Веселинов посочи, че в писмото до президента, с което отказват консултациите, основната причина е, че тези консултации се ползват единствено за правене на различни внушения.

В парламента ще има изслушване на четирима министри за наводненията в последните дни, не искаме нищо да се замаскира, искаме ако има проблеми, да ги покажем, това не са невидими проблеми, за това е работено, каза Искрен Веселинов.

Според депутата от ВМРО проблемът е, че не е работено по тях 30 години и сега за един мандат се опитват да свършат неща, които са наслоени.