Терзийски: Засегнати са части от оградата на границата с Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9410401 www.24chasa.bg
Христо Терзийски СНИМКА: Архив

Нямаме компрометиране на преградното съоръжение в цялост, уточни министър Терзийски

Засегнати са части от оградата на границата с Турция, но нямаме компрометиране на преградното съоръжение в цялост. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор на въпрос от лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на изслушването в парламента относно влошената метеорологична обстановка у нас.

По думите му вчера сутринта по разпореждане на премиера главен комисар Кичиков е командирован в района на Свиленград. "Прогнозите, които даде Института по метеорология, бяха такива, че за вчерашния и днешния ден се очакваше повишение на водите именно в тези райони. При обхода вчера на границата в района на ГПУ "Свиленград" се установява повишаване на нивото на водата в съответните реки, но и наводнени участъци в района на това гранично полицейско управление, от което наводнение са засегнати части от преградното съоръжение, но нямаме компрометиране като цяло", обясни Терзийски.

Днес главен комисар Кичиков е в района на Гранично полицейско управление "Малко Търново" и е установено, че няма падане на преградното съоръжение, но има завирявания и затлачвания в долната му част, допълни министърът.

Терзийски увери, че са предприети действия за отваряне, отпушване на съответните изпускателни шахти в района на този участък от границата. "Проведени са съответните разговори и съвещания с областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас, колегите от "Гранична полиция" подават своевременно сигнали за предприемане на действия, така че да не се компрометира това наше съоръжение", каза още министърът.