Атанас Зафиров: БСП е готова за датата 4 април (Допълнена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9411545 www.24chasa.bg
Атанас Зафиров

БСП е мобилизирана и тръгва към парламентарните избори с цел победа, заяви зам-председателят на партията Атанас Зафиров по повод обявената от държавния глава Румен Радев дата за парламентарните избори - 4 април.

Зафиров каза, че БСП е готова за датата 4 април. А що се отнася до евентуални промени на Изборния кодекс, то партията ще участва активно в дебата.

"БСП винаги е готова за избори, нещо повече - БСП е готова да спечели тези избори", заяви Зафиров за БТА.

Според него при една добра организация, могат да бъдат направени разумни промени в Изборния кодекс преди вота. Това е и едно от основанията за продължаване живота на това напълно изчерпано от съдържание и от легитимност Народно събрание, а именно едни такива разумни промени, които биха позволили най-вече да се запази здравето и живота на нашите съграждани и, разбира се, да бъдат създадени условия за честни и прозрачни избори при висока избирателна активност, каза Атанас Зафиров.

Според заместник-председателя на БСП идеята за гласуване по пощата е добра, но няма как да бъде приложена. Гласуването по пощата е една разумна идея, която, за съжаление, няма как да бъде реализирана в оставащото време дотолкова, доколкото активната регистрация не беше приведена в действие, коментира той.

Атанас Зафиров очаква тази предизборна кампания да бъде по-различна и да протече основно през медиите и социалните мрежи.