Арестуваха Иван Вазелина с ролс ройса за брутален побой на мъж пред дете

https://www.24chasa.bg/novini/article/9411931 www.24chasa.bg
Иван Балабанов позира пред 2 от лимузините в автопарка си.

Деребеят от Панагюрище Иван Балабанов - Вазелина и двама от бодигардовете му са арестувани в четвъртък за зверския побой над 46-годишния местен жител Нешо Юруков.

Около 14 ч в сряда Юруков взел от местното училище 10-годишно дете, за което се грижел. Тогава пред школото спрял луксозният ролс ройс на Иван Вазелина, както и лимузина мерцедес, с която го следвала охраната му. Балабанов и мутрите му се нахвърлили върху Нешо Юруков и го смазали от бой пред очите на детето. После се качили по колите и си тръгнали. Пострадалият е откаран в Спешна помощ в Пазарджик. Бил с избити зъби, комоцио и много травми по лицето. След като лекарите подали сигнал в полицията, Иван Балабанов и бодигардът му Петко Брадиславов са задържани още вечерта, а по-късно се предал и още един от охранителите на боса.

При претърсването на къщата на Иван Вазелина в близкото село Оборище е открит незаконен боен пистолет “Браунинг”. Районната прокуратура в Панагюрище е започнала две разследвания - за незаконното оръжие и за побоя над Юруков.

Брутално пребитият мъж дълги години е бил работник и близък на Иван Балабанов, но между тях избухнал конфликт. Това била причината мутрите да го нападнат. Работи се по версията за отмъщение и наказателна акция. Срещу Балабанов има сигнали за финансови измами. Иван Вазелина е с богато криминално досие и е осъждан, твърдят запознати със сблъсъците му с МВР и прокуратурата. Освен в Панагюрище той е известен и с контактите си в престъпния свят в София. Хвалел се, че има добри контакти с магистрати.

Местните от Панагюрище сравняват Иван Балабанов - Вазелина с Ценко Чоков, който години наред деребействаше в село Галиче. За разлика от него обаче 35-годишният здравеняк от Панагюрище се движи с по няколко охранители, които го пазят дори нощем в кабинка пред къщата му. Освен ролс ройс-а в автопарка му има и два джипа “Порше Кайен” и “Мерцедес”. Всичките коли са с еднакви номера. Засега биячите са задържани за 24 часа.