Арестуваха лекари в Косово заради ваксина, внесена нелегално от Сърбия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9411958 www.24chasa.bg
Белезници

Косовската полиция е арестувала няколко лекари от четирите населени главно със сърби общини в Северно Косово по подозрение, че са имунизирали гражданите с ваксини, внесени нелегално от Сърбия, съобщава Косовапрес.

Според източници на агенцията лекарите са арестувани тази сутрин по нареждане на Специалната прокуратура на Косово и са били разпитани в полицейско управление в Косовска Митровица. Точният брой на арестуваните не се посочва.

Говорителят на полицията в Северно Косово Бранислав Радович казал за Косовапрес, че няма информация по въпроса. По неговите думи, дори и да е станало нещо такова, операцията е била организирана от централното управление, а полицията в Северно Косово не е била уведомена, предаде БТА.

Косовапрес преди известно време съобщи, че в четирите сръбски общини в Северно Косово /северната част на Косовска Митровица, Звечан, Лепосавич и Зубин поток/ по алтернативни пътища са пристигнали от Сърбия 80 дози ваксина срещу коронавирус, произведени от различни компании, включително руски ваксини.