Майката в Мадан била бебето си защото не искало да спи

https://www.24chasa.bg/novini/article/9413637 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

То е без сериозни травми 

11-месечното бебе, което е бито от майка си в Мадан е с леко зачервяване в областта на челото и наличие на одраскване, съобщи Апелативна прокуратура в Пловдив. Липсват други травматични увреждания по главата и тялото. Сигналът за инцидента е подаден от 49-годишната свекърва, която сочи, че 25-годишната майка Р.С. от Якоруда е пребила момченцето в апартамента, в който живее със синът й.

Според получената информация тя била ударила детето с шамари и го блъснала на леглото, защото не искало да спи.

Бебето се намира в добро общо състояние след извършен медицински преглед и издаден амбулаторен лист за обективното му състояние.

По случая е заведено досъдебно производство за изтезаване на малолетно лице, за което престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и „обществено порицание“.

И в момента по случая се извършват активни процесуално-следствени действия. Уведомена е Агенция за закрила на детето като е проведен и мултидисциплинарен съвет. Разпоредено е да се направи социален доклад по случая. Назначени са множество експертизи - съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и психологическа, както и видеотехническа.