Над 9000 нови случая на коронавирус за четвърти пореден ден в Израел

https://www.24chasa.bg/novini/article/9413846 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел остава много висок. За последното денонощие са отчетени нови 9172 случая, показват данните на израелското министерство на здравеопазването, цитирани от ДПА.

Днешният ден е четвъртият пореден, в който броят на новите случаи надхвърля 9000; по-големи стойности на този показател от днешните са отчитани досега пет пъти. В понеделник беше поставен черен рекорд от началото на пандемията с 9710 нови случая на заразяване, предава БТА.

За сравнение Германия - която е с девет пъти по-голямо население от израелското, наброяващо над 9 милиона души - отчита 22 368 нови случая на заразяване за последното денонощие.

Израел се намира в разгара на трета вълна на заразата. От седмица е в сила двуседмичен твърд локдаун, включващ ограничаване на свободата на движение.

Хората имат право да се отдалечават най-много на 1 километър от дома си.

Ръководителят на израелския оперативен щаб за борба с коронавируса Нахман Аш вече обяви продължаване на националната карантина с още седмица.

Експерти очакват ваксинационната кампания, която започна преди почти месец, скоро да даде резултат. Досега в Израел е поставена първа доза от ваксините на малко над 2 милиона души.