В Португалия започна нов локдаун, но с отворени училища

https://www.24chasa.bg/novini/article/9415333 www.24chasa.bg
В Португалия днес започна нов локдаун със затворени предприятия и голяма част от населението в домашна изолация. СНИМКА: Ройтерс

В Португалия днес започна нов локдаун със затворени предприятия и голяма част от населението в домашна изолация, но с присъствено обучение в училищата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

При тази карантина родителите могат да водят децата на училище, тъй като властите са преценили, че учебните заведения не са сериозно средище на разпространение на заразата.

По-маловажните предприятия са затворени, като служителите работят от къщи, когато е възможно. Удвоена е глобата за нарушения.

Ограниченията върху придвижването ще бъдат облекчени на 24 януари, за да могат португалците да гласуват на президентските избори.

Днес в страната бяха обявени рекордните 159 смъртни случая, свързани с Ковид-19, за последните 24 часа. Новозаразените са 10 663, което е вторият по големина показател на денонощна база. От началото на епидемията в 10-милионна Португалия са регистрирани 528 469 души, а починалите са 8543. Понастоящем активните случаи са над 140 хиляди.