Тръмп отново има страници във фейсбук и инстаграм

https://www.24chasa.bg/novini/article/9416513 www.24chasa.bg
Президентът на САЩ Доналд Тръмп СНИМКИ: Ройтерс

Ръководителите на социалните мрежи фейсбук и инстаграм отблокираха личните акаунти на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп в събота, след като бяха замразени на фона на протестите във Вашингтон.

Фейсбук, която притежава и двете услуги, не публикува съответно изявление, но акаунтите на държавния глава отново станаха достъпни за гледане. Последните записи на двете страници бяха от 6 януари. Все още не е известно дали Тръмп може да публикува нови свои „откровения“, предава БГНЕС.

Миналата седмица компанията реши да лиши президента от възможността да публикува във фейсбук и инстаграм, докато мандатът му изтече на 20 януари, деня на встъпването в длъжност на Джо Байдън. Според собственика на фейсбук Марк Зукърбърг Тръмп “възнамерява да използва оставащото време на поста, за да предотврати мирното и законно предаване на властта” на своя опонент на изборите.

На 6 януари поддръжници на американския лидер нахлуха в сградата на Конгреса на САЩ, за да попречат на одобряването на резултатите от президентските избори, проведени на 3 ноември миналата година в страната, които демократът Байдън спечели.