Засякоха 567 нарушители на скоростта при спецакция във Великотърновско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9416685 www.24chasa.bg

567 нарушения на скоростните режими, установиха служители на ОДМВР – В. Търново в хода на 6-дневна специализирана полицейска операция, отчитат от полицията.

Националната акция стартира на 8 януари и имаше за цел контрол на движението по пътищата. Акцентът за всяка областна дирекция беше различен. В ОДМВР – В.Търново на контрол бяха основно товарните автомобили. Следеше се за спазване на скоростните режими, техническата изправност на превозните средства и правилния превоз на товарите. Засилен беше контролът и с цел недопускане управлението на моторни превозни средства, след употреба на алкохол или наркотични вещества.

В хода на операцията са проверени общо 1269 автомобила, от тях 152 товарни и 1814 граждани. Установени са общо 219 нарушения, като 43 от тях са санкционирани с актове , а 176 - с глоби по фиш. Установени са 3-ма водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол до 1,2 промила и 2-ма над 1,2 промила. След употреба на наркотични вещества са установени 3-ма водачи.

За неизползване на обезопасителни системи и каски са санкционира 36 граждани. Установени са 6 неправоспособни водачи. За отнемане на предимство на пешеходци са глобени 4-ма водачи. Установени са и 34 нарушения на Закона за движение по пътищата, допуснати от пешеходци. 194 са нарушенията по неспазване на пътните знаци и маркировката. Без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ са установени 5-ма. 567 са нарушенията на скоростните режими. Връчени са 180 електронни фиша.