Постоянен арест за нагли бандити, ограбили възрастен мъж в търновско село

https://www.24chasa.bg/novini/article/9417027 www.24chasa.bg

Двамата са в изпитателен срок на условни присъди

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът задържа под стража двама обвиняеми, пребили и ограбили 69-годишен мъж  в с. Ресен, съобщиха от държавното обвинение.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата. са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 14 януари в с. Ресен, общ. Велико Търново, в съучастие, отнели отмъкнали от жертвата си 6 телевизора; две телескопични въдици марка „SIWEIDA“ в комплект с макари; две тонколони; ДВД плеър; електрическа бормашина; ъглошлайф; електрическа лепачка за полипропиленови тръби; електрически разклонители; електрически удължите; флашка за нарязване на резба на метални тръби; мобилен телефон“ и монети на обща стойност 13 лева. Обща стойност на откраднатото е 1565 лева, като апашите се промъкнали в дома на мъжа и употребили сила и заплашване – престъпление по чл.198, ал.1, пр.1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

При проведените следствени и оперативно-издирвателни действия ограбените вещи са открити и иззети от органите на МВР.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени и за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години. Апашите са осъждани, като и двамата са извършили престъплението в изпитателния срок на наложено условно наказание лишаване от свобода по влязла в сила присъда. Налице са основания да се приеме, че съществува реална опасност лицата да се укрият или да извършат престъпление, поради което Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двамата обвиняеми.

Определението може да се обжалва пред Окръжния съд.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.