Кметът на "Родопи": Брестовица ще пие вода без манган, подменяме тръбите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9417900 www.24chasa.bg
Павел Михайлов отиде в Брестовица, за да обясни на местните как ще се решава проблемът с водата

Община „Родопи” се ангажира да помогне за разрешаване на проблема с водата в село Брестовица. Ръководството на „Родопи” в лицето на кмета Павел Михайлов и неговите заместници Владимир Маринов, Неази Таир и Борислав Инчев твърдо застават зад справедливите искания на хората за чиста питейна вода. Това обяви днес кметът на общината Павел Михайлов пред жителите на село Брестовица.

Те излязоха на втори протест срещу качеството на питейната вода. Недоволствотото на хората беше организирано от Сдружение „ Живот за Брестовица”.

Пред хората кметът обясни, че решението е в нов сондаж и подмяна на водопроводната мрежа на селото. Вече е готово техническото задание. Oчаква се до края на месеца екип от специалисти да излезе с доклад, въз основа на който общината ще възложи обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа. За проекта са осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за подмяна на мрежата се очакват от държавата.

„ Решаването на проблема с питейната вода в село Брестовица е един от приоритетите ни. От началото на мандата ние, като ръководство, сме в постоянен контакт с институциите. Нееднократни са срещите с държавния ВиК холдинг и водното дружество на територията на Пловдив. Още следващата седмица предстои и среща със заместник –министъра на МРРБ Николай Нанков. Поели сме ангажимент, работим заедно и ще доведем разрешаването на проблема до край”, обясни кметът Павел Михайлов.

Областният управител Дани Каназирева също бе на протеста в Брестовица и обеща на хората, че ще бъде направено всичко необходимо, за да пият най-накрая чиста вода. Тя е разговаряла днес със зам.-министър Николай Нанков и от него е получила уверение за отпускане на финансиране за нов водопровод.