Суматоха на летището във Франкфурт (Обновена, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9418013 www.24chasa.bg

Терминал 1 на летището бе евакуиран

Международното летище във Франкфурт бе затворено тази вечер за три часа и половина заради съмнения за терористична заплаха, съобщиха от МВнР за "24 часа". 

В 17,16 ч словенски гражданин влязъл в Терминал 1 без маска и след като му направили забележка, се развикал "Аллах акбар".

След кратко преследване е бил арестуван. Отряд за откриване на експлозиви е прегледал багажа му, но не намерил нищо опасно.

Междувременно полицията е получила сигнал, че на Терминал 1 е забелязан въоръжен мъж. Летището и гарата към него били евакуирани и отцепени и след като такъв човек не бил намерен, летището бе отворено в 20,30 ч местно време. Всичко това обаче доведе до сериозно объркване при разписанието на полетите.

Българските граждани, които пътуват утре от международното летище във Франкфурт, могат да пътуват натам спокойно, а тези на летището да следват инструкциите на авиокомпаниите си.

По-рано редица медии съобщиха, че германски полицаи са стреляли по мъж на международното летище във Франкфурт след „съобщения за бомбена заплаха“. 

Поради продължаваща полицейска операция на летище Франкфурт в момента са затворени части от Терминал 1, регионалната жп гара и преходът до гарата. Пътниците се приканват да следват инструкциите на персонала за сигурност, бе посочено в съобщение на летище Франкфурт в Туитър.

Поради това пътниците се приканват предварително да проверят състоянието на полета на уебсайта на авиокомпанията. Федералната полиция разследва инцидента, съобщиха от летище Франкфурт.