Борисов: Младите в България се чувстват по-сигурни заради ежегодното увеличение на доходите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9419361 www.24chasa.bg

При посещението си в гр. Раковски, където е разгледал изграден спортен комплекс, премиерът Бойко Борисов е подчертал, че младите хора в България се чувстват по-сигурни и създават семейства, което се дължи на ежегодното увеличение на доходите. Той е отбелязал още, че навсякъде има ръст на раждаемостта.

"Това е другото богатство, което успяхме да постигнем - колкото може повече хора да остават в по-малките населени места. А те като имат чист въздух, природа, красота, училища, детски градини, ясли, индустриални зони, като имат поминък, защо да отиват в големия град", добавил Борисов, цитиран от пресслужбата на правителството.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров е изказал благодарност към премиера за това, че правителството е осигурило финансиране за изграждането на чисто нова детска градина в близкото село Чалъкови за около 1,8 милиона лева.

Борисов е припомнил, че само за София м. г. правителството е осигурило допълнителни 65 милиона лева за 23 детски градини, а отделно се отпускат още много средства и за детските градини в малките населени места.

Премиерът е разгледал изградения спортен комплекс в Раковски, който разполага с два тенис корта, игрища за баскетбол, стрийтбол, футбол, волейбол.

"Вие ни отличихте на картата, преди това ни нямаше никъде - от 2009 г. досега се развиваме активно", казал кметът Гуджеров на премиера Борисов. Кметът е поставил акцент и върху осигуреното от правителството финансиране за подмяна на водопроводи за няколко населени места в района.