Виолета Сечкова към жената на Христо Иванов: Постъпва непочтено, достоен ли е? (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9419737 www.24chasa.bg

Почетната консулка на Република Корея изпрати отворено писмо до семейството на лидера на "Да, България"

Виолета Сечкова, бизнесдамата, която преди седмица стана почетен консул на Южна Корея в Пловдив, изпрати отворено писмо до Йорданка Иванова, съпруга на лидера на “Да, България” Христо Иванов. Поводът е спекулация от страна на политика, че назначението на Сечкова е свързано със скандала със снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов. (Какво точно написа Иванов и до какво доведе то - виж долу.)

“24 часа” публикува отвореното писмо на Сечкова до съпругата на политика:

Отворено писмо от една възмутена жена, майка и съпруга до всички български майки и съпруги и в частност до г-жа Йорданка Иванова, майка на две деца и съпруга на Христо Иванов, председател на “Да, България”.

За мен семейството е най-голямата ценност. Така съм възпитана. Имам щастието да се радвам на три прекрасни деца и техния любящ баща.

На 13.01.2021г. Вашият съпруг г-н Христо Иванов разпространи в социалните мрежи вулгарна лъжа по мой адрес. Г-н Иванов публикува в личния си фейсбук профил текст, съдържащ

абсурдни

клевети,

илюстриран с

моя снимка

Председателят на “Да, България” си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец - чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми.

Kато жена и майка, бих искала да Ви попитам, г-жо Иванова:

1. Одобрявате ли, когато политици, в частност съпругът Ви, заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми? Без никакви скрупули да лъжат публично, да накърняват и уронват личното достойнство на една майка.

2. Това ли са

моралните

ценности, в които

възпитавате

децата си?

3. Ако сте на мое място, какво ще им разкажете? Как ще им обясните, че клеветите за майка им са жалка политическа игра?

4. Според Вас възможно ли е един мъж да постъпва непочтено и да има претенцията да е достоен политик?

Деянието на Христо Иванов по мое мнение е позор за един съпруг и баща.

Днес съм аз.

Утре може да сте Вие - може да е всяка майка и жена, написа Сечкова.

Кореспонденцията е заради намеци коя е Мата Хари, снимала в дома на Борисов

Партийният лидер обеща отговор, но ще го прати през фейсбук

Два сюжета смеси в свой фейсбук статус лидерът на “Да, България” Христо Иванов по повод определянето на Виолета Сечкова за почетен консул на Южна Корея в Пловдив.

С леки намеци във фейсбук партийният лидер обвърза назначението на Сечкова със скандала “Мата Хари”, в който по твърдения на Бойко Борисов жена е инсценирала и снимала в негово отсъствие нарочно поставени златни кюлчета и пачки с евро в нощните шкафчета на държавната вила в “Бояна”, в която живее премиерът.

Иванов припознава в социалната мрежа Сечкова като въпросната Мата Хари, а почетното консулство политикът приема като “осигуряване на мълчанието и поне някаква недосегаемост” на дамата, снимала в премиерската вила. На финала Христо Иванов пише:

Любовта е

надделяла...

Честито на корейците!

P.S. Боя се, че ще се наложи да смутим тази идилия с въпроси, които ще зададем на МВнР в София и Сеул и други действия, чрез които да проверим тази хипотеза*, предупреди Иванов във фейсбука си на 13 януари. И прикачи снимка от дописка в близкия до партията му сайт “Дневник” за назначението на Сечкова за почетен консул.

Иванов отправи намеците часове след като Министерският съвет е дал съгласие бившата телевизионна водеща, която е основен представител на гиганта “Самсунг” за България, да стане почетен консул на Република Корея в Пловдив. За да даде правителството си съгласие, два пъти от Сеул са искали назначението от българското външно министерство.

Сам по себе си постът на почетен консул не носи почти никакви привилегии - дипломатически номер за автомобила, който пази от проверки на Пътна полиция, и възможност да се внасят стоки без ДДС и мита, ако са свързани с консулската дейност.

В България има

над 60 почетни

консули,

като почти всеки по-голям бизнесмен представлява някоя държава. Почетен консул на Канада дълго време беше и издателят на “Дневник” Иво Прокопиев.

Намеците на Христо Иванов веднага предизвика серия публикации в интернет сайтове - както жълти, така и претендиращи за обективност и истинност на информацията. Христо Иванов намекна коя е Мата Хари, снимала спалнята на премиера, написа “Офнюз”.

“24 часа” потърси за нов коментар Христо Иванов, след като Виолета Сечкова публикува отвореното си писмо. Той отказа да говори, но обеща скоро да отговори на Сечкова във фейсбук.