Руското посолство в Анкара потвърди, че е открито тялото на капитана на потъналия край Турция кораб

https://www.24chasa.bg/novini/article/9422879 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Руското посолство в Анкара потвърди днес, че спасителите са открили тялото на руския гражданин Виталий Галенко, капитан на потъналия вчера в Черно море край турското крайбрежие товарен кораб "Арвин", предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Корабът "Арвин" потъна в района на Инкуму /окръг Бартън/ . Според информация на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт на борда на кораба е имало 12 души, от които двама руски граждани, а останалите - украински граждани. От агенцията са посочили, че собственик на кораба е украинската компания Арвин Шипинг /Arvin Shipping LTD/. По предварителна информация на украинското външно министерство корабът е потънал в резултат на силна буря.

Шестима моряци от екипажа на кораба бяха спасени от турската брегова охрана вчера. Спасителите откриха телата на трима загинали при корабокрушението. Продължава издирването на още трима изчезнали при инцидента, съобщи Анадолската агенция.

Товарният кораб Арвин е плавал от Грузия към България. Валията на Бартън уточни вчера, че корабът е плавал под флага на Палау.