Франция с 3736 новозаразени с коронавирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/9424340 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за седемдневен период достигна вчера най-високото си равнище от шест седмици и половина насам - 18 270 души, а броят на хората, лекувани от COVID-19 в интензивно отделение, се увеличи до 2800 за първи път от един месец, предаде Ройтерс.

За разлика от Германия, Франция засега не налага трета национална карантина, но от събота полицейският час започва по-рано - в 18 ч., и властите казват, че този начален час ще остане в сила най-малко две седмици, за да се забави разпространението на инфекцията.

Премиерът Жан Кастекс потвърди пред телевизия Франс 5, че може да бъде въведена нова карантина, ако ситуацията се влоши. Неотдавнашни социологически проучвания сочат, че болшинството от французите смятат, че подобна мярка в крайна сметка ще се окаже необходима.

"Основната ми грижа е да взема правилните решения в правилното време . . . следим развитието на пандемията ежедневно", заяви Кастекс.

Френските здравни власти регистрираха 3736 новозаразени с коронавирус за последните 24 часа, което е по-малко от отчетените вчера 16 642 случая, но повече от регистрираните миналия понеделник 3582 новозаразени.

Общият брой на случаите на коронавирус във Франция от началото на пандемията е 2 914 725 души, като по този показател страната се нарежда на шесто място в света, отбелязва Ройтерс.

404 човека са починали през последното денонощие от усложнения, свързани с коронавируса. Общият брой на смъртните случаи във Франция достигна 70 687. Страната е на седмо място в света по този показател.