Харизанов: На 5 април хора с букети ще се наредят пред балкона на Борисов (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9427006 www.24chasa.bg

Нинова не успява пета година да създаде общ фронт в БСП, половината й партия е цял ден по медиите, за да я плюе. Редно е да обедини първо собствената си партия и после останалите.

Това каза политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. С тези думи той коментира идеята на левицата и нейния лидер Корнелия Нинова за създаване на обединение за честни избори.

"Нагласите за изборите потвърждават сегашните баланси със смяната на един-двама по-маловажни играчи с други един-двама по-маловажни. Не виждам проблеми на върха на българската политика. Понеделниците на всички избори досега се характеризират с опашка от хора с букетчета пред балкона на Борисов. Не сме далеч от това на 5 април сутринта. Съюзници с букетчета.

Нека да видим какви ще са предизборните коалиции, за да говорим за следизборните. Мисля, че сега прескачаме една стъпка. СДС не е марка, изпразнена от съдържание, на местните избори спечели 3 областни града и няма никакъв проблем да бъдат възприемани като сериозен  и последователен политически партньор", добави той.

"През 2016 г. сегашните управляващи организират перфектно проведени президентски избори и референдума на Слави Трифонов. Президентските избори се печелят от опозиционния кандидат Румен Радев, сегашните управляващи тълкуват това като вот на недоверие към тях, подават оставка и се отива на парламентарни избори", припомни Харизанов и отбеляза, че това е демокрация.

"Същата година се провеждат президентски избори и в Австрия, които са касирани заради броенето и отчитането на гласовете по пощата", посочи Харизанов.