За продан: Автокъща предлага кола на Тодор Живков за 12 хил. евро

https://www.24chasa.bg/novini/article/9428047 www.24chasa.bg
СНИМКА: btvnovinite

Става въпрос за луксозен син Mercedes-Benz S-Class (W126), произведен през 1983г. Возилото струва 12 хил. евро, в обявата пише, че цената е по-ниска заради забележки по външния вид.

Твърди се, че бронираната кола е с бивш собственик НСО, а на посоченият телефон, посредник уверява кандидатите, че в нея се е возил Живков.

Твърди се, че е купена на търг от НСО през 2019 г, заедно с други бронирани коли. Показваме обявите на пенсионирания шофьор на НСО Стефан Мадев и той ги разпознава.

„Последно возеше прокурора Никола Филчев, преди това президента Петър Стоянов, преди него Петър Младенов и преди това Тодор Живков. Но той е много освежен, а другият го наследи президентът Първанов и в частност съм го карал до 2006 г. и аз. Капсулата е бронирана и това е ценното на тези автомобили“, обясни Мадев.

От пресцентъра на Националната служба за охрана заявиха за bTV, че към момента не притежават коли с това описание и не могат да проверят по обявите дали са били собственост на вeдомството. От столичната автокъща също отказаха коментар.

Според Мадев на автомобилите не може да им се търси историческа стойност, въпреки че са возили известни политици.