Релси в новото метро се надигнаха, влакчетата до "Театрална" за седмица

https://www.24chasa.bg/novini/article/9428057 www.24chasa.bg
Проф. Стоян Братоев СНИМКА: Архив

Повдигнати релси са причината за спирането на влакчетата по част от новата трета линия на метрото в София. Получил се е напор, все още не можем да кажем точната причина, заяви за "24 часа" шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев.

За отстраняването на проблема ще е нужна около седмица. 

"През този период влаковете ще се движат до станция "Театрална". Няма да обслужват само една станция - "Хаджи Димитър". Причината е, че трябва да се работи вътре, да се демонтира част от релсовия път, за да се установи точно какъв е проблемът и да се направи укрепване", обясни проф. Братоев.

По-рано тази вечер от общината обявиха, че пускат временно автобуси в участъка, които да обслужват пътниците до отстраняването на проблема. 

Автобусите ще се движат от спирка „Театър София“ на ул. “Проф. М. Бичев“, по бул. “Данаил Николаев“, гара „Подуене“, по ул. “Боян Магесник“, под жп моста гара "Подуене", по ул. “Ал. Екзарх“, по ул. “Тодорини кукли“, по бул. “Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. “Черковна“, надясно по бул. “Мадрид“ и до спирка “Театър София“ на ул. “Проф. М. Бичев“. Автобусите ще спират и на спирка ул. “Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. “Влaдимир Вазов“.