По кръга ще го познаете

https://www.24chasa.bg/novini/article/9428647 www.24chasa.bg

Huawei - Mate 40 Pro има всичко, което може да се иска от смартфон, че дори и повече

Качествен OLED екран, висока производителност, великолепна камера и ефектен дизайн. Така на кратко може да се опише новият флагман Huawei - Mate 40 Pro. Всъщност него ще го познаете по кръга, а и вас също ще ви познаят - веднага ще се отличите от сравнителлно стандартния външен вид на повечето смартфони.

Иновативният Space Ring дизайн показва стремежа на компанията да влага в моделите си най-иновативните технологии. Във въпросния кръг на гърба на телефона са камерите и двойната светкавица. А за качеството им говори елегантното лого на Leica. Това означава само едно - върховни дневни и нощни снимки. Те са възможни заради специалната система на Leica, в който влизат Ultra Vision камера с 50 MP, ултраширокоъгълна кинокамера с 20 MP, телефотокамера с 12 MP и петкратен оптичен зуум. За разкош има и специален лазерен сензор, който осигурява точен и бърз фокус.

При снимките обичайният режим на основната камера е за сливане на 4 пиксела в 1. Но може да се ползва и максималната резолюция, но това води до по-добри кадри само в оптимални условия за снимане. Разбира се, има го и познатият AI режим за разпознаване на сцени със съответните настройки за етюди като есенни листа, сняг, домашни любимци, залез, изгрев, храна и какво ли още не.

Няма да останете разочаровани и от нощните снимки чрез режима, който комбинира няколко кадъра в един. Huawei Mate 40 Pro оглавява и класацията на DXOMARK за основна снимка и селфи. 

Но само великолепни снимки не са достатъчни за Huawei и от компанията са добавили още куп екстри в Mate 40 Pro, за да го превърнат в мощен и иновативен смартфон. Производителността му е колосална чрез ултрамощни чипсет Kirin 9000. А той е произведен по най-модерната 5nm технология, за да гарантира супер 5G свързаност. И за да се ползва всичко това дълго време, има и мощна батерия с капацитет от 4400 mAh. Тя позволява Mate 40 Pro да работи повече от един ден без да е необходимо да се зарежда. А освен стандартното зарядно има и безжично зареждане.

За елегантния дизайн на смартфона принос има не само кръгът, но и формата на дисплея. Впечатляваща е извивката в края, която стига почти до 90%, за да даде колкото се може повече площ на екрана. Той е 6,76-инчов OLED, а опресняването е вдигнато на 90Hz. Вдясно са върнати бутоните за управление на звука, но има и софтуерни контроли за управление в лявата част на екрана. Под екрана е вграден четец за пръстови отпечатъци, има и комфортен режим за очите, който ограничава синята светлина, както и умно регулиране на резолюцията.

Huawei се гордее със своя интерфейс EMUI 11. И не случайно - той дава повече възможности за жестов контрол, без да се докосва екрана като например скролване, избиране и още куп опции само с движение на ръката. Смартфонът засича чрез селфи камерата кога потребителят е насочил поглед към екрана и така се появява информация за часа, дали имате известия и т.н. Повече от полезна функция.

Android 10 работи с Huawei Mobile Services и магазина за приложения AppGallery. Това осигурява достъп до голям брой програми и игри. Чрез Phone Clone може да се прехвърлят контакти, настройки и голяма част от приложенията и игрите. Чрез More Apps и Petal Search може да има достъп до най-използваните преложения. Чрез режимът Multi-Window могат да се отварят някои приложения в прозорци.

А за меломаните има друга екстра - стерео звук. И няма риск той да се заглуши, ако случайно сложите пръста върху рамката на дисплея. Mate 40 Pro има три микрофона, които пресъздават идеално звук дори в шумна среда. А за още по-добър звук има и опция за аудио фокусиране, което да изолира странични шумове.

В обобщение - Huawei Mate 40 Pro има всичко. От елегантния и модерен дизайн, през супермощ, великолепни снимки и изключителна издръжливост. И си заслужава цената.