Родителите на мъж починали заради липса на лекарства и адекватни грижи в болница?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9429148 www.24chasa.bg
Болницата в Перник Кадър: Нова тв

Мъж твърди, че родителитe му, болни от COVID-19, са починали заради липса на лекарства и адекватни медицински грижи. Според разказа на Юлиан Георгиев пред Нова тв двамата са били приети в болницата в Перник с положителни PCR тестове. Те постъпили в лечебното заведение на 18 декември.

„И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка си влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация", разказа Юлиан.

По думите му междувременно лечението на баща му вървяло добре. „Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той сподели, че не се чувства добре. Извикал лекар, но никой не се отзовал. Хората, които са били с него в стаята, отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме още, че лекарствата му са останали в стаята. На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем. Баща ми почина 7 януари", сподели още мъжът.

Директорът на болницата заяви, че в момента тече вътрешна проверка, на която резултатите ще излязат днес.